Acties

LAATSTE NIEUWS:
Wegwerpprullaria in de spotlight op de Dag van de Duurzaamheid (11/11)

Het WK is voorbij. Het museumplein wordt opgeruimd. De huiskamers volgen. Een enkeling wachtte de huldiging nog af. De rest helpt Nederland weer terugkeren in dagelijkse kleuren. En dan? Actie! Naar schatting 65 miljoen oranje prullen gingen langs de kassa in de afgelopen weken. We hebben genoeg verloren. Nu is het tijd voor een signaal: volgende keer graag weer WK-finale. Maar liever niet zoveel troep. 

Op deze pagina geven we een overzicht van verschillende kleine en grotere acties. Jouw actie ook hier? Mail ons (liefst met foto) of bezoek onze Facebook pagina en upload daar je actie. 

Treemagotchi maakt acties voor een betere wereld graag makkelijk en leuk. Speciaal voor Waste-with-Taste is er een extra actie. De Beukennotenfabriek roept al haar members op om in actie te komen. Plant zelf een boom en doe nu mee - maar help ook aan andere goede initiatieven!

Sportschool Active Plus (Nieuw-Vennep) roept op tot inzameling

Op de Paasbergschool in Oosterbeek worden de beesies en gogo's na het WK ingezameld

Pantar Amsterdam biedt supermarkten aan de opslag & upcycling te verzorgen. Met vrachtwagens wil de organisatie bovendien grote hoeveelheden ingezamelde gadgets ophalen.

Ondanks start van de vakantie, stuurt de directie van Basisschool de Weidevogel (Amsterdam), een oproep aan alle ouders om gehoor te geven aan de actie van Opinionators

Zeeburgt Kinderdagopvang Partou (Amsterdam) collecteert actief, heeft een mandje neergezet en knipt & kleurt flyers. 

Appoint Career & Recruitment (Amsterdam) stuurt nieuwsbrief naar 15.000 mensen

Op Basisschool de Talisman (Eindhoven) staat de actie online en hangen de posters voor de ramen. Alle leraren kregen een mail bovendien, om de actie extra kracht bij te zetten. 

Een medewerker van de provincie Noord-Brabant plaatste een oproep op het dienstenplein aan alle medewerkers.

Stichting Kinderopvang Nederland (SKON) deed vanuit het hoofdkantoor een oproep aan alle kinderdagverblijven om ongebruikte WK prullen te retourneren.

Er wordt geflyered langs 300 adressen in de straten van Eindhoven - kom in actie en breng je prullen terug!

In Zeeburg (Amsterdam) doet een hek dienst als verzamelplaats - hang je oranje prullen hier opOF breng ze zelf langs bij je eigen supermarkt.

Met een kraam op de mini-milieumarkt in Rotterdam

Activering via LinkedInFacebook & Hyves ....: Nou de zooi kan terug!!!! Ik ga het persbericht naar 10.000 contacten sturen op linkendin en ik twitter en ik hyve erover. EN natuurlijk gaan onze beesies terug vandaag!)

Op KDV De Boei in Breda hangen tassen aan de kapstok waar je je oranje retouren kunt dumpen.

In Ouderkerk a/d Amstel roept Kleuterklassenmoeder alle ouders per e-mail op om mee te doen.

Op basisschool Dirk van Veen wordt actief ingezameld - met steun vanuit directie en vermelding in de schoolkrant!

Zichtbare resultaten aan supermarktzijde

vandaag gespot: klantenservice-balie ah bilthoven, kwinkelier: op karton staat de goed te lezen mededeling geschreven dat de beesies die worden teruggebracht naar een plaatselijk fysiotherapeutisch kindercentrum gaan......(via LinkedIn)

http://www.yunomi.nl/artikel/wat-doen-jullie-met-de-beesies: ja een rare actie net als die armbanden van de plus als je er 5 terug bracht kreeg je 4 tompouzen (8 juli 2010 om 14:37)

PaulienvanBeek (op Twitter): Wil je van je Beesies af? Breng ze naar de AH in Barneveld, @_SHIB neemt ze in okt mee naar Zuid-Afrika voor kinderen in sloppenwijken! RT!8:31 AM Jul 20th via web

Manon van Dongen: ‘Op de balie van AH filiaal in Tiel wordt actief gevraagd naar suggesties voor hergebruik’ [foto]

@Hanneke, ik zag de 'zak' voor het inleveren van de Beesie e.d. hier in AH Brandevoort al staan!! Top. Gelukkig hebben wij er maar heel weinig, maar we doen mee!!" (via LinkedIn)

Bijzondere vermelding

Iedere actie kent zijn eigen schare trouwe supporters. De mensen die zich de actie meer dan eigen maken en van ontvanger verworden tot activeerder van zenders. De volgende mensen willen wij hartelijk bedanken voor hun bijzondere inzet voor de actie Waste with Taste:

36 minutes ago